Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Τραυματισμός ημεδαπού στην Ελευσίνα - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 74 αλλοδαπών στην Κω τις πρωινές ώρες την 15.03.25 - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την πρόσκρουση Θ/Γ σκάφους στην Κίμωλο την 13.03.2025–Σύλληψη αλλοδαπού στο Ρέθυμνο

σκάφος.Μ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ελευσίνας για τον τραυματισμό ενός 58χρονου ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας Γ’ Μηχανικού) ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου στην περιοχή Βλύχα Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία πετρέλευσης του Φ/Γ από βυτιοφόρο, αποκολλήθηκε ο σωλήνας (μάνικα) παροχής καυσίμου από το ακροφύσιο που συνδεόταν με τον σταθμό παραλαβής καυσίμου του πλοίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 58χρονος στο πρόσωπο. Ο τραυματίας, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 63χρονος Πλοίαρχος, ο 68χρονος αυτοκινητιστής του βυτιοφόρου και ο 66χρονος Β’ Μηχανικός του Φ/Γ, για παράβαση του άρθρου 309 του Π.Κ. «Επικίνδυνη σωματική βλάβη». Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 74 αλλοδαπών (24 άνδρες, 14 γυναίκες και 36 ανήλικοι) στη θαλάσσια περιοχή «ΠΡΟΦΗΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑ» της Κω, τις πρωινές ώρες την 15.03.25, αναγνωρίστηκε ένας 25χρονος αλλοδαπός εκ των διασωθέντων, ως ο διακινητής και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 «Διακίνηση», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα», σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. «Έκθεση» και του άρθρου 187 του Π.Κ. «Εγκληματική Οργάνωση». Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την πρόσκρουση ενός θαλαμηγού (Θ/Γ) σκάφους σημαίας Η.Π.Α. με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στον προβλήτα του λιμένα «ΨΑΘΗ» της Κιμώλου τις απογευματινές ώρες την 13.03.2025, το Θ/Γ ανελκύστηκε σε πλωτό γερανό τις απογευματινές ώρες χθες και απέπλευσε με το ρυμουλκό «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» Ν.Π. 12370, για το λιμάνι του Περάματος. Από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Ρεθύμνου, προέβησαν στη σύλληψη ενός 76χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Γεωργίας), για παράβαση του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα». Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχων από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου στη παραλία του Ρεθύμνου, εντοπίστηκε ο 76χρονος να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι 29 εκατοστών με μήκος λάμας 19 εκατοστών, ενώ δεν διέθετε τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Σχετικές εικόνες