Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος χωρίς επιβαίνοντες και πρόκληση ρύπανσης στη Λευκάδα - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος στη Λευκίμμη - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στο Ηράκλειο -

Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες την 11.09.2021, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΜΑΓΚΝΟΥΜ ΟΠΟΥΣ'' Ν. Καβάλας 409, χωρίς επιβαίνοντες, εντός μαρίνας Λευκάδας.

Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας μετέβησαν στο σημείο, ενεργοποιώντας το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η μαρίνα Λευκάδας, για συνδρομή στο περιστατικό. Ακόμη, στην περιοχή έσπευσαν δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, ενώ στο σημείο επιχειρούσε ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας. Το εν λόγω σκάφος απομακρύνθηκε από το σημείο και με τους κατάλληλους χειρισμούς, από μικρά βοηθητικά σκάφη της μαρίνας Λευκάδας, μεταφέρθηκε απέναντι αυτής εντός διαύλου. Στη συνέχεια, τριμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς υποβοήθηση κατασβεστικής προσπάθειας από θαλάσσης, ενώ από ξηράς συνεχιζόταν η προσπάθεια κατάσβεσης της.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με ημιβύθιση του ''ΜΑΓΚΝΟΥΜ ΟΠΟΥΣ'' σε σημείο όπου δεν εμποδίζεται η διέλευση των σκαφών.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ παρατηρήθηκε μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας απόχρωσης καθώς και αυτοδιαλυόμενα πετρελαιοειδή και λιπαντικά.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Φ/Γ "ASTRID L" σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα παρουσίασε βλάβη στην ψύξη της μηχανής και θα αγκυροβολήσει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Οθονών, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, χωρίς να αιτείται περαιτέρω συνδρομή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω πλοίο το οποίο είχε αγκυροβολήσει με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ASTRID L" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, ότι το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΚΩΣΤΑΚΗΣ'' Λ. Κέρκυρας 6548, παρουσίασε εισροή υδάτων, ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ'' Περιβολιού του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αργυράδων, οι οποίοι επιχείρησαν άντληση των υδάτων, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΩΣΤΑΚΗΣ'' μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από διπλωματούχο ναυπηγό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ότι Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 61χρονο, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο ασφαλείας εντός του οικείου λιμένα, προκαλώντας στο όχημα υλικές ζημιές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 61χρονος, διότι έπειτα από αλκοολομέτρηση, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αλόννησου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 58χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.