Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Τραυματισμός ανήλικου κατά τη διενέργεια θαλάσσιου σπορ στο Νυδρί – Εντοπισμός και διάσωση 9 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο – Θάνατος άνδρα στον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων – Θάνατος αλλοδαπού στη Κασσάνδρα – Σύλληψη αλλοδαπού στη Ρόδο και στη

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Νυδρίου ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας έχει μεταφερθεί ένα 14χρονο αγόρι, το οποίο τραυματίστηκε κατά τη διενέργεια θαλάσσιου σπορ στο Νυδρί Λευκάδας και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με δήλωση των γονέων του, ο 14χρονος τραυματίστηκε μετά από πτώση του κατά τη διενέργεια έλξης θαλάσσιου έλκηθρου στο Νυδρί Λευκάδας. Το αγόρι διακομίστηκε στο «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο Πάτρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενο. Προανάκριση διενεργείται από Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για τον εντοπισμό ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα από τις Τουρκικές ακτές προς τις ανατολικές ακτές της Σάμου. Στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.). Ακολούθησε καταδίωξη και με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, το Τ/Χ ακινητοποιήθηκε. Το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. περισυνέλεξε τους δέκα (10) επιβαίνοντες και προέβη στη σύλληψη ενός 29χρονου από αυτούς για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Στη συνέχεια οι εννέα (09) αλλοδαποί (τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και τέσσερις ανήλικοι) μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πόρου, για την ύπαρξη δύο (02) ανδρών σε παραλία μη προσβάσιμη από στεριά στην περιοχή «ΒΙΔΙ» δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, εκ των οποίων ο ένας δεν είχε τις αισθήσεις του και ο έτερος αιτούνταν συνδρομή.

Στην περιοχή μετέβη σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο επιβιβάστηκαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περισυνέλεξαν έναν 65χρονο ημεδαπό χωρίς τις αισθήσεις του. Ο 65χρονος μεταφέρθηκε στην προβλήτα «ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ» και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαλατά όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το Λιμεναρχείο του Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών ότι ένας 78χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία ¨ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ¨ δήμου Κασσάνδρας. Ο 78χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα των Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού για παράβαση του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 5038/23 “κατοχή πλαστών εγγράφων” και του Ν. 3386/2005 “Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου πριν τον απόπλου ενός επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου με προορισμό το λιμάνι της Κω, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος κατείχε και επέδειξε αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητα. Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το έγγραφο.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού για παράβαση του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 5038/23 “κατοχή πλαστών εγγράφων” και του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν. 3386/2005 “Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 34ρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-35χρονης, από το λιμάνι Κέρκυρας στο λιμάνι Σάμης Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-57χρονης, από το λιμάνι Σκάλας ν. Αστυπάλαιας στο λιμάνι Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-30χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΕΡΙΑ” Ν.Π. 12500.

Σχετικές εικόνες