Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Σύλληψη αλλοδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και λαθρεμπορία στην Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σύμη – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο – Θάνατος αλλοδαπού στο Πόρτο Χέλι - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 35 ετών για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ. (Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος) και του άρθρου 155 παρ. 2Ζ του Ν. 2960/2001 (Λαθρεμπορία).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα Εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 39χρονο και συνοδηγό τον 35χρονο εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη, ποσότητα πιθανόν χρυσών κοσμημάτων συνολικού μικτού βάρους τριών κιλών και εξακοσίων δέκα γραμμαρίων (3,610 κ.). Τα ανευρεθέντα τα είχαν εισαγάγει από την Τουρκία, δίχως να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα – παραστατικά εισαγωγής, με σκοπό να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα κοσμήματα και το όχημα.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ένα Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Π.Λ.Σ.) ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Σύμης, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) πολυεστερικό σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με πορεία βορειοδυτικά νησίδας Νίμος.

Το Τ/Χ προσέγγισε και προσάραξε σε βραχώδη περιοχή και οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή στη χερσαία περιοχή. Στελέχη του Π.Π.Λ.Σ. μαζί με στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) που κατέπλευσε στην περιοχή, εντόπισαν και περισυνέλεξαν συνολικά δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς (15 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικα).

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σύμης και κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες την 09-06-2024 από ΝΤΑΤΣΑ Τουρκίας, ενώ είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Λαυρίου για την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους (Ι/Φ) σημαίας Ελβετίας με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Ελβετίας) στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μακρονήσου. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το ταχύπλοο σκάφος «SEA SOS 1» Τ.Λ. 325 και το Ρ/Κ “ΑΙΓΑΙΑΣ“, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε στις εγκαταστάσεις της μαρίνας Λαυρίου, όπου πρόσδεσε με ασφάλεια με τη βοήθεια του «SEA SOS 1».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πορτοχελίου ότι ένας 77χρονος αλλοδαπός είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε στη στεριά και διαπιστώθηκε ο θάνατος του από ιατρό που έφθασε στο σημείο με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ. Από το Α΄ Λιμενικό τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και

-81χρονου αλλοδαπού, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες