Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 32 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σύμη την 02/06/2024 - Σύγκρουση σκαφών στην Ιθάκη και στη Νέα Μηχανιώνα - Τραυματισμός λουόμενου στη Ζάκυνθο - Τραυματισμός ανήλικου στη Σκάλα Κατερίνης -

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό τριάντα δύο (32) αλλοδαπών στην παραλία ¨ΣΤΡΑΤΕΡΗ¨ της Σύμης, καθώς και τη σύλληψη του 19χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, τις πρωινές ώρες την 02-06-2024, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ένας ακόμα 19χρονος αλλοδαπός εκ των 31, ως ο συνεργός του διακινητή.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιθάκης, ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Ιταλίας επακούμβησε σε ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον κόλπο του Σχίνου της Ιθάκης. Στη συνέχεια, προσέκρουσε σε έτερο αγκυροβολημένο σκάφος σημαίας Βελγίου, προκαλώντας του υλικές ζημιές. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 75χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του Ι/Φ σκάφους σημαίας Ιταλίας, για παράβαση του άρθρου 291 Π.Κ. ¨Διατάραξη θαλασσίων συγκοινωνιών¨, του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση σε κίνδυνο¨, του άρθρου 378 Π.Κ. ¨Φθορά ξένης ιδιοκτησίας¨ και του άρθρου 225 Κ.Δ.Ν.Δ. Επιπρόσθετα, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους σημαίας Βελγίου.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας για σύγκρουση μεταξύ ενός ερασιτεχνικού σκάφους και ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους, αμφότερα με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου σε απόσταση του ενός ναυτικού μιλίου από το λιμάνι του Αγγελοχωρίου.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο ερασιτεχνικό σκάφος, ενώ ένας από τους επιβαίνοντες του Τ/Χ έπεσε στη θάλασσα και στη συνέχεια περισυνελέγη με ασφάλεια. Όλοι οι επιβαίνοντες και των δύο σκαφών δήλωσαν πως δεν επιθυμούν ιατρική περίθαλψη. Το ερασιτεχνικό σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι του Αγγελοχωρίου, με τη συνδρομή του Τ/Χ, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους για παράβαση του άρθρου 291 παρ. 3 του Π.Κ. σε συνδυασμό με τους κανόνες 5,6,7,8,15 του ΝΔ 93 (ΦΕΚ 293 Α΄/74).

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, για τον τραυματισμό 59χρονου αλλοδαπού λουόμενου, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΜΑΡΑΘΙΑ¨ στο Κερί της Ζακύνθου. Ο 59χρονος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και στο κεφάλι κατόπιν πτώσης του από βραχώδες σημείο σε αβαθή νερά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης για την ύπαρξη ατόμου σε δυσχερή θέση στην παραλία Κατερίνης. Αμέσως μετέβησαν στο σημείο στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν έναν 16χρονο να έχει τραυματιστεί στον αυχένα μετά από πτώση του στη θάλασσα από την προβλήτα. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, για περαιτέρω εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Όρμου Παναγιάς από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια της πρυμνοδέτησης του πλοίου στο λιμάνι του Όρμου Παναγιάς, μία 68χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα έχασε την ισορροπία της και έπεσε εντός του πλοίου. Η 68χρονη τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, από όπου και εξήλθε αυθημερόν. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πειραιά ότι ένας 25χρονος είχε αφαιρέσει ένα τσαντάκι μέσης από φορτηγό όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο εντός του λιμένα Πειραιά. Κατόπιν διακριτικής παρακολούθησης από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο 25χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, όπου διενεργείται η προανάκριση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-81χρονος, από το λιμάνι ¨ΑΔΑΜΑΝΤΑ¨ της Μήλου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨A-TORO¨ Ν.Π. 13421 και

-52χρονου, από το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας των Κυθήρων στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΟΥΝΑΡΑ¨ Ν.Π. 11828.

Σχετικές εικόνες