Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Πτώση οχήματος στο λιμάνι του Πειραιά - Εντοπισμός 5 ατόμων στη Ρόδο-Σύλληψη ατόμων στην Ηγουμενίτσα

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για περιστατικό πτώσης ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας, στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Ο 53χρονος οδηγός και μοναδικός επιβαίνων του οχήματος, εξήλθε έχοντας τις αισθήσεις του, πριν αυτό βυθιστεί, με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και των πληρωμάτων του Ε/Γ-Τ/Χ FLYING CAT 4 και του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ THUNDER. Ακολούθως, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ». Παράλληλα, στελέχη της Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν την ακριβή θέση του οχήματος, του οποίου η ανέλκυση ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, από γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με κατεύθυνση τη Ρόδο. Το ΠΑΘ προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά, το ταχύπλοο προσαιγιαλώθηκε στην παραλία «Πλημμύρι» όπου αποβίβασε πέντε (05) άτομα.

Κατόπιν συντονισμένης έρευνας που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου με τη συνδρομή στελεχών του Λιμενικού Τμήματος της Λίνδου και στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού νότιας Ρόδου, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα στην ανωτέρω περιοχή, το οποίο επιβίβασε τους αλλοδαπούς. Ο οδηγός του οχήματος, στη προσπάθεια να διαφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα διενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη και το Ι.Χ.Ε ακινητοποιήθηκε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, ενώ επίσης κατασχέθηκαν το όχημα και το σκάφος διακίνησης των αλλοδαπών.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 50, 42, 34 και 28 ετών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, οι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

Σχετικές εικόνες