Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Πτώση ανήλικου αγοριού στη θάλασσα στο Μεσολόγγι - Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε σκάφος στην Ύδρα - Ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στη Ρόδο - Διακομιδή ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Μεσολογγίου για την πτώση ενός 2χρονου αγοριού από τον προβλήτα στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Το αγόρι ανασύρθηκε, έχοντας τις αισθήσεις του, από έναν αλλοδαπό ιδιοκτήτη σκάφους αναψυχής το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο σημείο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ¨ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ¨ και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για προληπτικούς λόγους. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Ύδρας για μικρής έκτασης πυρκαγιά στον χώρο του μηχανοστασίου ενός επαγγελματικού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ύδρας και της Δοκού με έξι (06) μέλη πληρώματος και πέντε (05) επιβάτες.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε αμέσως από το πλήρωμα του σκάφους με ιδία μέσα, ενώ παράλληλα για το σημείο αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα επιβατηγό-τουριστικό-θαλάσσιο ταξί (Ε/Γ-Τ/Ρ-Θ/Τ) με επιβαίνοντες εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής. Οι πέντε επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ-Θ/Τ σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ύδρας, ενώ το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον όρμο Μανδρακίου. Από την Λιμενική Αρχή της Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ημιβυθισμένου ερασιτεχνικού σκάφους, χωρίς επιβαίνοντες, στο λιμάνι Κολώνας Ρόδου. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πρόκειται να πραγματοποιηθούν ενέργειες ανέλκυσης του σκάφους. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε από το λιμάνι της Φολέγανδρου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΣΗ ΣΤΑΡ¨ Ν.Θ. 68, 17χρονη και 14χρονη, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες