Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Θαλάσσια ρύπανση στα Σύβοτα – Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Κ/Ζ στο Ηράκλειο – Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Συβότων για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, στο δυτικό τμήμα του λιμανιού. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής αποτελούμενη από πετρελαιοειδή έκτασης περίπου 70τ.μ. Από τη Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε ο φορέας διαχείρισης καθώς και εταιρεία αντιρρύπανσης και πραγματοποιήθηκε καταπολέμηση της ρύπανσης με τη χρήση απορροφητικών υλικών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου από τον ναυτικό πράκτορα κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Μάλτας, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του παρουσίασε αδυναμία εκκίνησης των κυρίων μηχανών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Κ/Ζ, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους για το λιμάνι της Θήρας με 668 επιβάτες και 398 άτομα πλήρωμα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Αντικυθήρων στο λιμάνι Κολυμβαρίου Χανίων, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΧΑΡΑ» Τ.Χ. 1325., 71χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες