Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Θάνατος λουόμενου στο Λαύριο - Τραυματισμός ναυτικού σε θαλαμηγό σκάφος στη Μύκονο -Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Σύρο - Συλλήψεις ατόμων στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ένας 77χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία ¨Βρωμοπούσι¨ Λαυρεωτικής Αττικής. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Μυκόνου για τον τραυματισμό ενός 32χρονου αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας Ανθυποπλοιάρχου) εργαζόμενου σε θαλαμηγό σκάφος (Θ/Γ) σημαίας Cayman Islands στη θαλάσσια περιοχή του Ορνού, με επιβαίνοντες είκοσι (20) μέλη πληρώματος και πέντε (05) επιβάτες.

Ειδικότερα, ο 22χρονος Κυβερνήτης ενός επαγγελματικού εκμισθούμενου πνευστού ταχύπλοου σκάφους (Τ/Χ), κατά τη προσπάθεια προσέγγισης στο Θ/Γ προκειμένου να αποβιβάσει έξι επιβάτες σε αυτό, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών επακούμβησε στην πλατφόρμα της πρύμνης του θαλαμηγού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 32χρονου ναυτικού. Ο 32χρονος τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Μύκονο και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας για την παροχή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης.

Από τη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου συνελήφθη ο 22χρονος Κυβερνήτης του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 314 παρ. 2 του Π.Κ. ¨Σωματική βλάβη από αμέλεια¨, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Σύρου για τον τραυματισμό ενός 50χρονου ημεδαπού επιβάτη εντός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Σύρου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Ο 50χρονος τραυματίστηκε κατά την επιβίβασή του σε κλιμακοστάσιο του πλοίου. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, όπου διαγνώστηκε με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο απέπλευσε για την συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Σύρου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη ενός 48χρονου ημεδαπού για παράβαση του άρθρου 216 του Π.Κ. ¨Κατάρτιση και χρήση πλαστού εγγράφου¨ και του άρθρου 26 του Ν. 4912/2022 ¨Ψευδής βεβαίωση¨. Ειδικότερα, ο 48χρονος προσκόμισε παραποιημένη βεβαίωση της ΑΑΔΕ με σκοπό την εγγραφή επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους στο e-μητρώο για την έναρξη δραστηριοποίησής του ως επαγγελματικό ημερόπλοιο στη Ρόδο. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 33, 30 και 19 ετών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου πριν τον απόπλου ενός επιβατηγού οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου με προορισμό το λιμάνι της Κω, διαπιστώθηκε ότι οι τρείς (03) αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 “Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια”, ενώ επιπλέον, ο 30χρονος και ο 19χρονος κατείχαν και επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητες, κατά παράβαση του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 5038/23 “κατοχή πλαστών εγγράφων”. Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-47χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονου, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001 και

-78χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες