Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Θάνατος λουόμενου στη Ρόδο-Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Πύλο-Εκδήλωση πυρκαγιάς σε δίκτυο ηλεκτροδότησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα-Αποβίβαση τραυματία από Ι/Φ σκάφος στους Παξούς-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 68χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία ¨ΕΛΛΗ¨ της Ρόδου. Ο 68χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Πύλου ενημερώθηκε για τη μηχανική βλάβη ενός επαγγελματικού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή εντός του όρμου Ναυαρίνου, με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΛΑΜΠΡΟΣ¨ Ν.Κ. 633, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια με τη συνδρομή του ¨ΛΑΜΠΡΟΣ¨, το Ε/Π-Τ/Ρ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πύλου, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Πύλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης στο λιμάνι, κατά την εκτέλεση εργασιών. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν ένα σκαπτικό μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες ανασκαφής, προκάλεσε ζημιά σε καλώδιο ηλεκτροδότησης, στον υποσταθμό ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται εντός του λιμανιού. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με την επέμβαση οχημάτων και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα εκδηλώθηκε και έτερη πυρκαγιά σε καλώδιο εξωτερικά του υπόσταθμου, η οποία κατασβέστηκε άμεσα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας για τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα με έναν 65χρονο οδηγό συγκρούστηκε με ένα δίκυκλο όχημα, που οδηγούσε ένας 45χρονος. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο τραυματισμός του 45χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 73χρονος, για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. ¨Σωματική βλάβη από αμέλεια¨.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για τον τραυματισμό 52χρονου αλλοδαπού επιβαίνοντα ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ¨ΒΟΥΤΟΥΜΙ-ΑΓΡΑΠΙΔΙΑ¨ στους Αντίπαξους. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) ¨ΜΟΓΓΟΝΗΣΙ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Κ. 1720, με επιβαίνοντα έναν ιατρό του Κέντρου Υγείας των Παξών. Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε και ο τραυματίας παρελήφθη από το Ε/Γ-Τ/Ρ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Παξών, συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-91χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-32χρονης, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι ¨ΑΘΗΝΙΟΣ¨ της Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ¨ Ν.Θ. 41.

Σχετικές εικόνες