Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Θάνατος λουόμενης στη Σκάλα Κατερίνης – Διάσωση 18 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο –Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 16 αλλοδαπών στη Γαύδο την 04/06/2024 – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης, ότι μια 67χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Πιερίας. Στην 67χρονη, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις ανατολικές ακτές του Αγαθονησίου.

Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το Τ/Χ στη θαλάσσια περιοχή “ΑΣΠΡΟΚΑΒΟΣ” νοτιοανατολικά της Σάμου. Ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για να σταματήσει. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του, ηλικίας 37 ετών, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που μετέβη στην περιοχή προς παροχή συνδρομής, περισυνέλεξε τους δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς (10 άντρες, 4 γυναίκες και 4 ανήλικοι) επιβαίνοντες του Τ/Χ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό δεκαέξι (16) ατόμων στην παραλία Κόρφου της Γαύδου, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός εκ των δεκαέξι ατόμων, ηλικίας 18 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 5038/2023 “Παράνομη Διακίνηση” και του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο”. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-33χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

-14χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π –Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν.Σ. 46,

-6χρονου, από το λιμάνι της Νισύρου στο λιμάνι Καρδάμαινας Κω, με το “ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” Ν.Κ. 80 και

-75χρονου, από το λιμάνι Δάφνης Αγίου Όρους στο λιμάνι Καρουλιών Αγίου Όρους, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες