Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Εντοπισμός 16 ατόμων στη Ρόδο - Θάνατος άνδρα στην Αίγινα – Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φλοίσβο - Εντοπισμός και διάσωση ενός ατόμου στην Κω - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πρίνο Θάσου

DSC_3393
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 26 και 30 ετών, στη παραλία του Θεολόγου. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι προαναφερθέντες τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση και εντοπίστηκαν να επιβιβάζουν αλλοδαπούς εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος, οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί στη παραλία. Ανωτέρω στελέχη ακινητοποίησαν το όχημα και οι δύο αλλοδαποί αφού αρχικά ετράπησαν σε φυγή, κατόπιν καταδίωξης, συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το όχημα και μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας για την ύπαρξη άνδρα σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αίγινας. Στο σημείο έσπευσαν ένα ιδιωτικό σκάφος, το σκάφος αναψυχής «HANI» καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Ο 72χρονος, ανασύρθηκε με τη συνδρομή του «HANI», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αίγινας και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας– νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή του Φλοίσβου, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή του ΣΕΦ, ανατολικά των εκβολών του Κηφισού ποταμού. Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 25-35 ετών, λευκής φυλής, άνευ ενδυμασίας με συνολικά πέντε (05) δερματοστιξίες (τατουάζ), ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή παρουσία ιατροδικαστή. Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ». Από το Λιμενικό Τμήμα του Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω από Περιπολικό πλοίο του Π.Ν. για τον εντοπισμό ενός άνδρα ο οποίος κολυμπούσε προς τις ελληνικές ακτές, στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσα ν. Κω. Ο αλλοδαπός περισυνελλέγει από το Περιπολικό πλοίο και μεταφέρθηκε, καλά στην υγεία του, στο λιμάνι Μανδρακίου όπου παρελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε Κ.Υ.Τ. Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ διενεργούνται έρευνες από το Περιπολικό Πλοίο του Π.Ν. και ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς τυχόν εντοπισμό έτερου ατόμου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πρίνου Θάσου για μηχανική βλάβη στη δεξιά και αριστερή κύρια μηχανή του επιβατικού–οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι της Καβάλας για το λιμάνι του Πρίνου, με 53 επιβάτες. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πρίνου, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του με ασφάλεια. Από τη Λιμενική Αρχή του Πρίνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχετικές εικόνες