Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπών στο Ηράκλειο – Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σύμη, στη Σάμο και στη Γαύδο – Διακομιδή ασθενούς

MME
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή πέριξ της Χίου, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) φουσκωτό σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές.

Το Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του Π.Λ.Σ. και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από δύο (02) Π.Λ.Σ., με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του Τ/Χ πλησίον βραχώδους ακτής στην περιοχή “ΣΤΡΟΒΙΛΙ”. Οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή στη χερσαία περιοχή.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν 16 άτομα (15 άντρες και 1 γυναίκα) καθώς επίσης και έναν 23χρονο αλλοδαπό, τον οποίο οι υπόλοιποι αναγνώρισαν ως τον διακινητή τους και ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Διακίνηση ατόμων στερούμενων νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων στην ελληνική επικράτεια) και του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια).

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση των άρθρων 217 “Πλαστογραφία πιστοποιητικών” και 394 “Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος” του Π.Κ.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά την αποβίβαση από επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο προερχόμενο από Πειραιά, εντοπίστηκαν οι 2 αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 20 ετών, να έχουν στην κατοχή τους επτά (07) ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου, ενώ τα έγγραφα κατασχέθηκαν.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για την ύπαρξη ικανού αριθμού ατόμων στη νησίδα Νίμο ν. Σύμης. Δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) μετέβησαν στην περιοχή και με επανειλημμένες προσπάθειες προσέγγισης περισυνέλεξαν είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς (14 άνδρες, 3 γυναίκες και 9 ανήλικους), με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους. Oι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σύμης. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις μεσημβρινές ώρες την 05-06-2024 από ΝΤΑΤΣΑ Τουρκίας, ενώ κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Σύμης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΥΛΑΚΙΑ» βόρεια ν. Σάμου ικανό αριθμό αλλοδαπών να αποβιβάζονται στη βραχώδη ακτή από μία φουσκωτή λέμβο.

Με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντοπίστηκαν συνολικά δεκαοκτώ άτομα (12 άνδρες, 5 γυναίκες και 1 ανήλικος). Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Σάμου, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος ενημέρωσε το Λιμενικό Φυλάκιο της Γαύδου για την ύπαρξη μίας μηχανοκίνητης πολυεστερικής λέμβου, με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Τρυπητής. Το Α/Κ συνόδευσε τη λέμβο στο λιμάνι Καραβέ Γαύδου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι αλλοδαποί (όλοι άντρες) και κατασχέθηκε η λέμβος. Οι ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθούν στη χώρα Σφακίων και από εκεί σε προσωρινό χώρο φύλαξης στο λιμάνι της Σούδας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Ίου προς τον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΦΑΝΤΑΣΙΑ'' Ν.Π. 10995, 48χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες