Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (7.2.2024)

cover
Share:    

Τους στόχους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το έτος 2024, ανέδειξε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου. Παράλληλα, εξήρε το ήθος και τον επαγγελματισμό των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Έλληνες ναυτικούς για την ανάδειξη και ενίσχυση της ελληνικής ναυτοσύνης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

«Δεν είμαστε μόνοι μας σ' αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, να κρατήσουμε τη ναυτιλία μας και την Ελλάδα ποντοπόρο πρωταγωνίστρια σε όλο τον κόσμο, σ' αυτό το δύσκολο κομμάτι της θάλασσας. Η πολιτική ηγεσία είναι εδώ και οι συνεργάτες μας, Γενικοί Γραμματείς και άλλοι, για να κάνουμε μαζί το καλύτερο και να κρατήσουμε τη ναυτιλία μας όσο πιο ψηλά γίνεται και να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης. Και συνέχισε: «Είμαστε οι πρώτοι σ' αυτό το χώρο. Και απεδείχθη και με την πρωτιά μας στον ΙΜΟ. Θεωρώ ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι είμαστε ακόμα καλύτεροι στα δύσκολα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ευχήθηκε ολόψυχα σε όλες και σε όλους, καλή και δημιουργική χρονιά.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Το 2024 είναι μία χρονιά κατά την οποία θα εργαστούμε όλοι μαζί με σχέδιο και επιμονή έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Για την εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο και την ενίσχυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής διάστασης της νησιωτικότητας. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες ναυτικούς, την ελληνική ναυτιλία, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τους νησιώτες και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα».

Στην εκδήλωση στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, παρέστησαν, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Δικαστικών Αρχών και της Ναυτιλιακής Κοινότητας, επίτιμοι Αρχηγοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ και Π.Ν. και της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. / Πολιτικών Υπαλλήλων και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Στυλιανίδη.

Έλεγχος κατά αντιπαραβολή

«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη,

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Αγαπητοί συνεργάτες από το Λιμενικό Σώμα και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου,

Φίλες και φίλοι,

Επιτρέψτε μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα στον Σεβασμιότατο γιατί ήρθε σε αυτήν την οικογενειακή μας γιορτή και με την παρουσία του μας βοηθά να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις εσωτερικές μας σχέσεις. Ως πρώην γιος ψάλτης, Σεβασμιότατε, πάντα μου αρέσει να έχω την ευλογία της εκκλησίας. Σ' ευχαριστώ πολύ που είστε μαζί μας.

Αλλά έχουμε και εκλεκτούς προσκεκλημένους που μας τιμούν σήμερα απ' όλη τη ναυτιλιακή οικογένεια κι αυτό αντιλαμβάνεστε ότι, όπως λέμε και στο χωριό μου, κάνουμε καλύτερο bonding, γινόμαστε δηλαδή καλύτεροι μεταξύ μας και ενισχύουμε ο ένας τον άλλον, την κοινή μας προσπάθεια. Γιατί δεν είμαστε μόνοι μας σ' αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, να κρατήσουμε τη ναυτιλία μας και την Ελλάδα ποντοπόρο πρωταγωνίστρια σε όλο τον κόσμο, σ' αυτό το δύσκολο κομμάτι της θάλασσας.

Δεν θέλω να πω πολλά γιατί πιστεύω ότι η κοπή μιας πίτας είναι γιορτή. Τα είπε τόσο ωραία ο Υφυπουργός, τον ευχαριστώ πολύ, έδωσε το πολιτικό στίγμα για να μην επαναλάβω τίποτε άλλο.

Η πολιτική ηγεσία είναι εδώ και οι συνεργάτες μας, Γενικοί Γραμματείς και άλλοι, για να κάνουμε μαζί το καλύτερο και να κρατήσουμε τη ναυτιλία μας όσο πιο ψηλά γίνεται και να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Είμαστε οι πρώτοι σ' αυτό το χώρο.

Και απεδείχθη και με την πρωτιά μας στον ΙΜΟ. Και το λέω αυτό γιατί σε λίγο θα συναντήσω τον Director General του ΙΜΟ και θα μου επαναλάβει τη μεγάλη σημασία της Ελλάδας για την παγκόσμια ναυτιλία.

Θεωρώ ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι είμαστε ακόμα καλύτεροι στα δύσκολα.

Ολοκληρώνω λέγοντας, ως Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μου έτυχε πάρα πολλές φορές να υπερασπιστώ το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Σας επαναλαμβάνω κάτι που έχω ξαναπεί. Ήμουν πάρα πολύ περήφανος για το ελληνικό Λιμενικό Σώμα τόσα χρόνια σε όλες μου τις διεθνείς επαφές. Όταν ήρθα εδώ και σας γνώρισα, έγινα ακόμα πιο περήφανος.

Κι επειδή δεν ξέρω από μεγάλα λόγια, αυτά είναι λόγια πολύ ειλικρινή και μέσα απ' την καρδιά μου.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλή χρονιά για όλους μας, καλή δουλειά!»

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Παππά:

Έλεγχος κατά αντιπαραβολή

«Θα ήθελα να σας ευχηθώ από βάθος καρδιάς ευτυχισμένο, γεμάτο χαρά, υγεία και προκοπή το 2024.

Ευχή όλων μας είναι το νέο έτος να είναι καλύτερο από το έτος που έφυγε και πιστεύω βαθύτατα ότι θα είναι.

Στο χέρι το δικό μας είναι να εργαστούμε, προκειμένου η νέα χρονιά να είναι γεμάτη πρόοδο και ουσιαστική ανάπτυξη.

Είμαι πολύ περήφανος που τους τελευταίους 7 μήνες βρίσκομαι και εργάζομαι καθημερινά ανάμεσά σας.

Διαπίστωσα και στην πράξη αυτό που γνώριζα από παλιά όταν επισκεπτόμουν το Υπουργείο.

Ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταποκριθούν στις ανάγκες λειτουργίας ενός σύνθετου υπουργείου το οποίο έχει καίρια σημασία για την πατρίδα μας. Όλοι οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Ναυτιλίας συναποτελείτε ένα αρμονικό σύνολο και είμαστε περήφανοι για το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχετε στους Έλληνες πολίτες.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και της Ευρώπης. Σώζουν ζωές με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση.

Είναι οι άνθρωποι που στέκονται στο πλευρό των νησιωτών μας όλες τις μέρες του χρόνου και τους ευχαριστούμε για το έργο τους αλλά και για τη συμπεριφορά τους.

Κι αν υπάρχουν κάποιοι που χαλάνε αυτή την εικόνα γνωρίζουμε τον τρόπο να τους βρούμε και να τους απομονώσουμε προστατεύοντας ένα άξιο σύνολο.

Το 2024 είναι μία χρονιά κατά την οποία θα εργαστούμε όλοι μαζί με σχέδιο και επιμονή έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Για την εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο και την ενίσχυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής διάστασης της νησιωτικότητας.

Η Θαλάσσια Πολιτική περιλαμβάνει αναβάθμιση υποδομών, διαδικασιών διακυβέρνησης, αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και ψηφιοποίηση κρίσιμων τομέων.

Στόχος μας η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στα νησιά και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες ναυτικούς, την ελληνική ναυτιλία, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τους νησιώτες και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα Σήμερα είναι μία ημέρα ευχών και απόδοσης τιμών και επιβράβευσης των προσπαθειών των στελεχών του Λιμενικού σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού.

Να γνωρίζετε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμβάλλει στην πορεία ανάπτυξης της Ελλάδας και αυτό είναι αποτέλεσμα και της δικής σας προσπάθειας και εργασίας.

Σας εύχομαι κάθε καλό, ατομικά, με τις οικογένειες σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους και πάλι, με υγεία, τύχη και προκοπή!».

Σχετικές εικόνες