Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Κέρκυρα - Εκδήλωση πυρκαγιάς Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στο Πέραμα - Αλιευτικός έλεγχος στη Στυλίδα (21.6.2022)

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας για παράβαση του νόμου 2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας'', καθώς και των νόμων 4251/2014 και 3386/2005 ''περί αλλοδαπών''.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στον λιμένα ν. Κέρκυρας, προερχόμενο από τον λιμένα Ηγουμενίτσας, και κατόπιν διενέργειας ελέγχου στον 20χρονο, βρέθηκε να κατέχει εντός της χειραποσκευής του, ακατέργαστος αδασμολόγητος καπνός, συνολικού μικτού βάρους πεντακοσίων δεκατριών γραμμαρίων (513γρ.). Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα, ενώ υπήρχε εις βάρος του το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος, για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο υπό επισκευή Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο ''ANDROS QUEEN'' σημαίας Τόγκο, με δεκαεννέα (19) μέλη πληρώματος, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με πέντε (05) βυτιοφόρα οχήματα και δύο (02) πυροσβεστικά πλοία, όπου με τη συνδρομή του πληρώματος του εν λόγω πλοίου και του προσωπικού της ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, προέβησαν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είχε εκδηλωθεί στο χώρο πλυντηρίων στο τελευταίο κατάστρωμα.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ANDROS QUEEN'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, στο λιμένα ''ΑΧΛΑΔΙ'' Ν. Φθοιώτιδας, εντοπίστηκε Ε/Π - Α/Κ σκάφος, με επιβαίνοντες δύο (02) ημεδαπούς, ηλικίας 55 και 30 ετών, να έχουν αλιεύσει τετρακόσια δέκα (410) άτομα δολώματος του είδους ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ'', καθώς και εικοσιεννιά κιλά (29kg) όστρακα του είδους ''ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ'', η αλιεία των οποίων απαγορεύεται λόγω χρονικής περιόδου.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ το σύνολο των αλιευθέντων κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Σχετικές εικόνες