Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιβαινόντων μετά από πτώση αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νήσου Σαλαμίνας - Σύλληψη ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα - Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στη Χίο - Διακομιδές ασθενών 06.08.22

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ελευσίνας και Σαλαμίνας, για πτώση διθέσιου πυροσβεστικού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ''ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ'' ν. Σαλαμίνας και Λουτρόπυργου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβαινόντων του από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο (02) Ι/Δ σκάφη με χειριστές ένα στέλεχος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα στέλεχος Π.Ν. αντίστοιχα.

Οι δύο (02) επιβαίνοντες του εν λόγω αεροσκάφους, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 52χρονος αλλοδαπός, εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους από τα ανωτέρω Ι/Δ σκάφη, τα οποία τους περισυνέλεξαν και τους μετέφεραν με ασφάλεια στην παραλία ''ΒΑΣΙΛΙΚΑ'' ν. Σαλαμίνας. Στη συνέχεια, διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά ''ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ'', για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, από όπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 46χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση των άρθρων 361 (Εξύβριση) και 333 (Απειλή) του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, ότι ενώ βρισκόταν εν πλω από τον λιμένα Μυτιλήνης προς τον λιμένα Χίου, 72χρονος ημεδαπός έπεσε στο εξωτερικό κατάστρωμα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.

Στον 72χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη ιατρό, ενώ στη συνέχεια με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στον λιμένα Χίου, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'', για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα και χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-βρέφους, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-92χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,

-05χρονης, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166 και

-3,5χρονου και 75χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες