Reminder: You are viewing our sharing site. Content may differ from our live site.

Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στη Θήρα-Εντοπισμός 09 ατόμων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Ρόδο-Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα-Τροχαίο ατύχημα στη Χίο-Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Μύρινα-

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία, λόγω εισροής υδάτων ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας St Kitts & Navis, με τρεις (03) επιβαίνοντες (ένας υπήκοος Γαλλίας και δύο υπήκοοι Τουρκίας), στη θαλάσσια περιοχή 4,5ν.μ. βορειοανατολικά της Θήρας.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν το επιβατηγό-λάντζα ¨ΜΑΙΣΤΡΟΣ¨ Ν.Θ. 64 και το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος ¨ΤΡΑΝΣΦΕΡ¨ Τ.Ρ. 644-Α, με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην περιοχή βρισκόταν ήδη το Τ/Χ σκάφος ¨ΤΡΑΝΚΙΛΟ¨ Ν.Π. 11877. Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο ¨ΤΡΑΝΣΦΕΡ¨ και μεταφέρθηκαν στο ¨ΑΜΜΟΥΔΙ¨ Οίας. Το Ι/Φ σκάφος πήρε κλίση και τελικά βυθίστηκε, ενώ στην περιοχή μετέβη το Τ/Χ σκάφος ¨ΘΟΗ¨ Τ.Π. 462-Θ με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, προς έλεγχο του σημείου για τυχόν θαλάσσια ρύπανση, με αρνητικά αποτελέσματα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος αποβίβασε ικανό αριθμό αλλοδαπών στην παραλία ¨ΖΕΦΥΡΟΣ¨. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην παραλία, όπου εντόπισαν το σκάφος χωρίς επιβαίνοντες. Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στην χερσαία περιοχή σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν εννέα (09) αλλοδαποί (05 άνδρες, 02 γυναίκες και 02 ανήλικα). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής του σκάφους και διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας, κατά τη διαδικασία ελέγχου-θεώρησης του Ημερολογίου Γέφυρας ενός επιβατηγού–οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου ελληνικής σημαίας, για τον τραυματισμό ενός 45χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Μηχανοδηγός). Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες την 08-07-2024, κατά τη διάρκεια εργασιών στο μηχανοστάσιο, ο 45χρονος γλίστρησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί πόδι, ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ανκόνα στην Ιταλία. Αμέσως, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη πληρώματος του πλοίου και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χίου για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα της Χίου, όταν ένα δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 21χρονο συγκρούστηκε με ένα Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ένας 24χρονος. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά ο 21χρονος, ο οποίος δεν επιθυμούσε να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ¨ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ¨, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Σε έλεγχο αλκοολομέτρησης που διενεργήθηκε στους δύο (02) οδηγούς, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας ότι ένα επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος ελληνικής σημαίας, καθώς κατέπλεε στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Μύρινας, εμφάνισε εισροή υδάτων στο χώρο της έλικας χειρισμών. Το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος πρυμνοδέτησε με ασφάλεια στο λιμάνι και με τη συνδρομή δύτη τοποθετήθηκε σε αυτό στεγανοποιητικό υλικό. Οι έξι (06) αλλοδαποί επιβαίνοντες του (υπήκοοι Γερμανίας) είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Μύρινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πρέβεζας ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Γερμανίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την ακτή στην περιοχή Βράχου της Πρέβεζας. Αμέσως, στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος ¨ΑΙΟΛΟΣ¨ Ν.Π. 224, όπου εντόπισαν το Ι/Φ με τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του (υπήκοοι Γερμανίας) να είναι καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο της Λυγιάς, με συνοδεία του Α/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Σχετικές εικόνες